
Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката. Един от вас - задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected].
Очакваме вашите предложения за великденската трапеза.
КОЙ ГОТВИ
"Пише ви Еринка Стойнева, на 57 години, от София. Предлагам ви рецепта за едно доста вкусно ястие, което със сигурност ще ви хареса, ако решите да го направите... Запечените спагети са едно от любимите ястия на моето семейство и на приятели."
Уточнение:В рецептата за кекса с портокалови корички в броя от сряда авторката е пропуснала да посочи количеството захар. А то е 250 г = 1,5 чаена чаша.
ПРОДУКТИ
1 пакет спагети
колбас по избор - в случая 3 кренвирша
глава лук
1-2 скилидки чесън
100-200 г маслини
300 г гъби
400 мл доматено пюре
200-300 г кашкавал
ч.л чубрица
ч.л червен пипер
черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука на ситно и го запържваме 1-2 мин. След това в тигана прибавяме колбаса. Запържваме заедно около 3-4 мин и прибавяме червения пипер и доматеното пюре.
След като заври, добавяме гъбите, маслините, чесъна и останалите подправки.Оставяме на слаб огън за около 8-10 мин.
Слагаме предварително сварените спагети в тавичка,заливаме ги със соса, поръсваме с кашкавал и ги оставяме във фурната на 180 градуса за 15-20 мин.