Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, предлагам ви много лесна и бърза рецепта за апетитна разядка с киселец. Той се бере, преди да образува съцветия. Рецептата може да се приготви също със спанак или лапад”, пише Румен Петров от София. Ето и неговата рецепта.
ПРОДУКТИ
500 г киселец, 60 г краве масло, 1-2 яйца, 100 г сирене, 2-3 скилидки чесън, смлян черен пипер и сол на вкус
За украса: 1 червена или оранжева чушка, маслини, орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Почистваме киселеца, измиваме го, нарязваме го на ситно и го задушаваме в сгорещеното масло.
2. Прибавяме яйцата, натрошеното сирене, пресованите скилидки чесън и разбъркваме добре.
3. Поръсваме с черен пипер и при нужда досоляваме малко, тъй като сиренето е солено.
4. Нанасяме от разядката върху хрупкави оризови или царевични блокчета, сухари или препечени франзелени филийки. Украсяваме ги с парченца червена чушка и маслини.
*По желание поръсваме с малко счукани орехи.