Всеки понеделник Глория е на чай и плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5553469 www.24chasa.bg
Глория

Като повечето красиви жени, които прекарват живота си на сцената, и Глория спазва диети, и то откакто се помни. Но не си налага нездравословни ограничения, а подбира внимателно какво яде и набляга на течните храни. Всяка сутрин след голямата чаша кафе, която по традиция пие, си прави и билков чай с мед. Един час по-късно вече е приготвила любимото си плодово смути в блендера. Смесва ягоди, круши, банан и добавя мед, една лъжичка пробиотик на прах, една лъжичка куркума и други полезни съставки. “Слагам си всевъзможни полезни и вкусни неща по избор. Тъй като количеството е много, си наливам смутито в бутилка и докато си върша задачите, винаги си имам в колата от любимата яи напитка. Общо взето, до 4 часа следобед съм на фреш и на смути”, казва красивата певица.

Първото ѝ по-съществено хранене за деня е и последно – около 17-18,00 ч. Тогава хапва риба, морски дарове, голяма салата, гриловани зеленчуци или омлет. Старае се да

изпива по 3 л

течности на ден, като

добавки взема селен,

магнезий, масло от крил и женшен на прах или ампули, а всеки понеделник минава в режим на детоксикация – кара цял ден само на чай с мед и плодове.

“Стриктно от години се придържаме към природосъобразната храна, на това ни е научила д-р Емилова. Никога не оставаме без сезонни плодове и зеленчуци, сурови ядки, брашна, защото често приготвяме солени мъфини от черни и пълнозърнести брашна. Във фризера винаги имаме риба, телешко месо, грах, зелен фасул и т.н.”, обяснява Глория. Дъщеря ѝ Симона, която миналата година беше абитуриентка, също се придържа към здравословния режим. Тя има няколко дуета с майка си и уверено върви по нейните стъпки. Завърши Музикалното училище и учи джаз пеене в Нов български университет. С баща ѝ - композитора и певец Илия Загоров, Глория е разделена от 2004 г.

Симона също се учи да готви от майка си. Въпреки че семейното меню се състои предимно от плодове, зеленчуци, чисто месо и риба, Глория умее да приготвя и всички традиционни български гозби и ги прави, когато ѝ остава време. “Моята баба Недка, при която живеехме като малки, ми показваше разни неща и така се запалих по готвенето”, казва тя. Когато певицата е в шести клас, родителите ѝ се развеждат. Тя и брат ѝ заминават да живеят при баба си и дядо си в Две могили. Там нямало много училища, затова Глория завършва средното си образование с направление “Механизатор в растениевъдството” и взема книжка за категория С. Още като ученичка обаче се насочва към музиката и става певица в оркестър “Извор”.

Въпреки многото ангажименти днес тя намира време и за готвене и често кани приятели на вечеря. Има няколко кулинарни книги и обича да гледа кулинарните телевизии. Любимото ѝ предаване обаче тъкмо свърши. “Не съм пропуснала нито една серия от двата сезона на “Мастършеф”, казва певицата.

От време на време тя отделя свободни минути и за домашно разкрасяване.

“Бяла каолинова

хума, мед, студено

пресован зехтин,

лъжичка кисело

мляко

- това е любимата ми маска за лице”, казва тя. Освен със здравословно хранене и детоксикация Глория поддържа форма и с каране на колело в парка и плуване. А ако ѝ се дояде нещо сладко, винаги може да приготви нискокалоричен домашен сладолед за няколко минути.

“Нарязвате си на кубчета банани, ягоди, праскови - каквито плодове предпочитате. Замразявате ги в найлонов плик. Изваждате си по малко, слагате ги в блендера, добавяте малко вода или мляко, ванилия, мед и разбивате. Сервирате с боровинки или парченца пресни ягоди, листенце мента. И готово”, обяснява певицата.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Солени мъфини

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. ечемично или малко пълнозърнесто брашно и овесени трици, 1 яйце, 1 бакпулвер, 1 к.ч. зехтин, сирене на вкус, риган, малко вода

НАЧИН НА

ПРИГОТВЯНЕ

Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре.

Добавяме разбитото яйце, малко вода и зехтина, слагаме натрошеното сирене и ригана.

Изсипваме сместа в силиконова форма за мъфини и печем на 200 градуса до готовност.

* Аз пускам фурната да пече само отдолу с вентилатор - горещият въздух ги вдига бързо, казва Глория.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На свобода е пуснат 20-годишният компютърен специалист Кристиян Бойков, обвинен за хакването на данни от системата на НАП. Ден след ареста му Софийската градска прокуратура реши да пусне младежа срещу подписка и да го освободи незабавно от следствения арест на "Г.М. Димитров". Разследващите са събрали допълнителни доказателства по делото,

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.