Фики яде до килограм и половина месо на ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5586364 www.24chasa.bg

Фикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики - певецът с най-релефните мускули на българската попфолк сцена, се храни по шест пъти на ден. Но преди да помислите, че си угажда много, трябва да знаете, че режимът му всъщност е пълен с ограничения. Да, храната е обилна – дневното му меню понякога включва до килограм и половина месо, но разнообразието не е голямо. Благодарение на тази диета и на много активен спорт Фики поддържа уникална форма.

Певецът знае точно какво ще яде всеки ден. Сутрин закусва с овесени ядки, следва междинно хранене от салата с риба тон. “След това хапвам пилешка пържола от филе със зелена салата, после телешко с варен ориз – само с вода и без никаква мазнина, след тренировката - суроватъчен протеин и аминокиселини, а за вечеря – сьомга с чери домати”, разказва синът на Тони Стораро.

Фики посещава фитнес залата всеки ден и тренира по час-час и половина. В 4-5 дни от седмицата вдига щанги и натоварва различна мускулна група. Два пъти седмично ги оставя да почиват и прави кардиотренировка по един час сутрин на гладно. Избягва най-вече тестените изделия и захарите, но веднъж в седмицата си позволява по едно “мръсно” хранене. Тогава яде каквото му се иска. “Така дразня метаболизма си, а и доставям на организма неща, от които го ограничавам през другото време, което е важно за здравето.

Горе-долу от

15-годишен

спазвам

този режим

Разбира се, понякога го прекъсвам за кратко – на рождения ми ден, лятото, когато ходим семейно на море, и т.н. Но през повечето време съм в режим. А преди снимки на клип се отказвам дори от “мръсното” хранене, признава Фики. Строг бил режимът му и преди снимките на най-новия му клип към песента “Вертолета”, в който певецът отново демонстрира релефни мускули. Парчето е по музика и текст на Фики и Азис и събра 3 и половина милиона гледания в ютюб само за две седмици.

Като по-малък 21-годишният певец беше закръглено момченце. Именно това го мотивирало да тренира всеки ден, за да придобие такава фигура. “А другата е, че от 13-годишен съм фен на кеча. Спомням си, че излъчваха мачовете по телевизията късно вечер и аз молех баба ми да ме буди, за да ги гледам.

Мечтаех си да

изглеждам

като кечистите,

да имам добре оформено тяло. И така един ден се запознах с моя треньор Насер ал Ахмед, който и до днес се грижи както за хранителния, така и за тренировъчния ми режим и заедно с него постигнахме резултатите, които виждате в момента. Радвам се, че поех по този път. Спортът не е само внушителен външен вид, той е и здраве, и самодисциплина. А един мъж трябва да изглежда и да се чувства като истински мъж”, категоричен е Фики.

По време на “мръсните” хранения той обаче си позволява да дегустира вкусните манджи на майка си и баба си, от които и до днес често взема кулинарни съвети. От време на време и помага в кухнята –

на Никулден пълни

шарана с майка си

Тя е голяма кулинарка и е прочута с яхнията си с телешко и картофи. За да я приготвите, са ви нужни 1 кг телешко месо, 1 кг картофи, половин глава лук, 1 средно голяма чушка, 1 средно голям домат, 1 среден морков, 1 с.л. краве масло, 1/2 с.л. сол, половин лъжица вегета, 1/2 с.л. червен пипер. Месото се запържва с лука, солта и вегетата. След като се изпари течността, се добавя червения пипер и 1 л вряща вода. Месото трябва да ври на среден огън 2 ч. После месото се изважда, а в течността се добавят картофите на кубчета и останалите зеленчуци на ситно. Яхнията ври на тих огън, а в последните 15 мин отново се добавя месото. Фики за разлика от майка си и баба си готви по-прости ястия, съобразени с режима му. Любимата му рецепта е за телешка пържола на скара със задушени зеленчуци без масло, а е най-известен с крехкото телешко бонфиле, което приготвя. И понеже почти не яде сладко, рядко опитва тортите в сладкарницата, която сем. Стораро отвори официално на 1 юни.

НЕГОВАТА РЕЦЕПТА

Сьомга с песто и чери домати на фурна

ПРОДУКТИ

За 4 порции: 800 г филе от сьомга, 1/2 ч.ч. песто, 200 г чери домати, 2 с.л. каперси, 4 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме филето от сьомга на парчета с дебелина 3 сантиметра. Поставяме ги в тавичка и ги поливаме отгоре с по една супена лъжица босилеково песто.

Поръсваме с каперси. Слагаме чери доматите и ги слагаме цели между парчетата риба. Печем 15-20 мин в загрята на 200 градуса фурна.

* По оригинална рецепта ястието се полива със зехтин. А аз не го правя, но пак става хубава. Тази рецепта е изключително бърз вариант за приготвяне на сьомга – само за 20 минути. Освен това съдържа голямо количество от важните омега 3 мастни киселини, както и витамини B3 и B12.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Една от най-сексапилните спортни журналистки Дилeтa Лeoтa не скри радостта си от осмата поредна титла на "Ювентус". Италианката отрази на живо победата с 2:1 над "Фиорентина", която и на практика донесе поредно скудето за "старата госпожа". "Прекрасно!", избухна Дилета и се снима край терена на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

Руският полузащитник на "Валенсия" Денис Черишев, може да не играе до края на сезона. Той получи разтежение на дясното коляно при победата на "Валенсия" с 2:1 над "Бетис" като гост в неделя. 28-годишният руснак премина обстойни медицински прегледи вчера, които да покажат дали става въпрос наистина за разтежение, или за скъсване на връзки,

40-годишния футболист на "Вердер" (Бремен) Клаудио Писаро иска да остане поне още един сезон в клуба, признава самият той пред "Канал+" "След края на сезона ще седнем с ръководството и ще решим за бъдещето ми. Самият аз още не знам. Имаме сили да играем на финала за Купата", коментира Писаро. Евентуален двубой за трофея би бил негов девети.