Фики яде до килограм и половина месо на ден

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5586364 www.24chasa.bg

Фикрет Тунчер Фикрет, по-известен като Фики - певецът с най-релефните мускули на българската попфолк сцена, се храни по шест пъти на ден. Но преди да помислите, че си угажда много, трябва да знаете, че режимът му всъщност е пълен с ограничения. Да, храната е обилна – дневното му меню понякога включва до килограм и половина месо, но разнообразието не е голямо. Благодарение на тази диета и на много активен спорт Фики поддържа уникална форма.

Певецът знае точно какво ще яде всеки ден. Сутрин закусва с овесени ядки, следва междинно хранене от салата с риба тон. “След това хапвам пилешка пържола от филе със зелена салата, после телешко с варен ориз – само с вода и без никаква мазнина, след тренировката - суроватъчен протеин и аминокиселини, а за вечеря – сьомга с чери домати”, разказва синът на Тони Стораро.

Фики посещава фитнес залата всеки ден и тренира по час-час и половина. В 4-5 дни от седмицата вдига щанги и натоварва различна мускулна група. Два пъти седмично ги оставя да почиват и прави кардиотренировка по един час сутрин на гладно. Избягва най-вече тестените изделия и захарите, но веднъж в седмицата си позволява по едно “мръсно” хранене. Тогава яде каквото му се иска. “Така дразня метаболизма си, а и доставям на организма неща, от които го ограничавам през другото време, което е важно за здравето.

Горе-долу от

15-годишен

спазвам

този режим

Разбира се, понякога го прекъсвам за кратко – на рождения ми ден, лятото, когато ходим семейно на море, и т.н. Но през повечето време съм в режим. А преди снимки на клип се отказвам дори от “мръсното” хранене, признава Фики. Строг бил режимът му и преди снимките на най-новия му клип към песента “Вертолета”, в който певецът отново демонстрира релефни мускули. Парчето е по музика и текст на Фики и Азис и събра 3 и половина милиона гледания в ютюб само за две седмици.

Като по-малък 21-годишният певец беше закръглено момченце. Именно това го мотивирало да тренира всеки ден, за да придобие такава фигура. “А другата е, че от 13-годишен съм фен на кеча. Спомням си, че излъчваха мачовете по телевизията късно вечер и аз молех баба ми да ме буди, за да ги гледам.

Мечтаех си да

изглеждам

като кечистите,

да имам добре оформено тяло. И така един ден се запознах с моя треньор Насер ал Ахмед, който и до днес се грижи както за хранителния, така и за тренировъчния ми режим и заедно с него постигнахме резултатите, които виждате в момента. Радвам се, че поех по този път. Спортът не е само внушителен външен вид, той е и здраве, и самодисциплина. А един мъж трябва да изглежда и да се чувства като истински мъж”, категоричен е Фики.

По време на “мръсните” хранения той обаче си позволява да дегустира вкусните манджи на майка си и баба си, от които и до днес често взема кулинарни съвети. От време на време и помага в кухнята –

на Никулден пълни

шарана с майка си

Тя е голяма кулинарка и е прочута с яхнията си с телешко и картофи. За да я приготвите, са ви нужни 1 кг телешко месо, 1 кг картофи, половин глава лук, 1 средно голяма чушка, 1 средно голям домат, 1 среден морков, 1 с.л. краве масло, 1/2 с.л. сол, половин лъжица вегета, 1/2 с.л. червен пипер. Месото се запържва с лука, солта и вегетата. След като се изпари течността, се добавя червения пипер и 1 л вряща вода. Месото трябва да ври на среден огън 2 ч. После месото се изважда, а в течността се добавят картофите на кубчета и останалите зеленчуци на ситно. Яхнията ври на тих огън, а в последните 15 мин отново се добавя месото. Фики за разлика от майка си и баба си готви по-прости ястия, съобразени с режима му. Любимата му рецепта е за телешка пържола на скара със задушени зеленчуци без масло, а е най-известен с крехкото телешко бонфиле, което приготвя. И понеже почти не яде сладко, рядко опитва тортите в сладкарницата, която сем. Стораро отвори официално на 1 юни.

НЕГОВАТА РЕЦЕПТА

Сьомга с песто и чери домати на фурна

ПРОДУКТИ

За 4 порции: 800 г филе от сьомга, 1/2 ч.ч. песто, 200 г чери домати, 2 с.л. каперси, 4 с.л. зехтин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме филето от сьомга на парчета с дебелина 3 сантиметра. Поставяме ги в тавичка и ги поливаме отгоре с по една супена лъжица босилеково песто.

Поръсваме с каперси. Слагаме чери доматите и ги слагаме цели между парчетата риба. Печем 15-20 мин в загрята на 200 градуса фурна.

* По оригинална рецепта ястието се полива със зехтин. А аз не го правя, но пак става хубава. Тази рецепта е изключително бърз вариант за приготвяне на сьомга – само за 20 минути. Освен това съдържа голямо количество от важните омега 3 мастни киселини, както и витамини B3 и B12.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Има диплома Оперната певица лекува с космическа енергия Оперната певица Весела Нейнски владее техниките на хипнозата, научи "България Днес". Участничката във "ВИП брадър" е сертифициран терапевт от Българската асоциация по хипноза и хипнотерапия, показа проверка на вестника. Самата Нейнски признава, че е вкарвала много хора в транс.

Роки носи вода и говори по телефона Самобитният български гений ражда невероятни изобретения, някои от които още чакат да влязат в приложение. Едно от последните невероятни постижения е робот болногледач, научи "България Днес". Тенекиеният Роки е роден в гаража на 32-годишния инж. Росен Христов от Шумен.

Климатологът доц. Георги Райчев крачи из София забързано и хлднокръвно дава прогнози за времето по телефона, видя "България Днес". За няколко стотин метра апаратът му не спря да звъни, като Райчев убеждаваше потърсилите го, че температурите наистина ще паднат рязко към края на седмицата и ще вали сняг.