Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
"Има много начини за приготвяне на традиционната баница с готови кори. Всяка домакиня си има своята тънкост при приготвянето й. Тази става бързо, ефектно и вкусно." пише ни Виолета Василева
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
около 300г. сирене
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в по-голяма купа киселото мляко и бакпулвера и бъркаме. Прибавяме и предварително отделно разбитите яйца
Вземаме два листа от корите, намасляваме ги и поръсваме с част от предварително натрошеното сирене. Върху тях слагаме следващите два листа, също намасляваме и поръсваме със сирене. Така продължаваме до изчерпване на всички листи.
Навиваме на руло, и режем на парчета с дебелина около 2 см.В намаслена тавичка, подреждаме парчетата, оформени като охлюви с отвора нагоре. Върху парчетата разпределяме приготвената смес от млякото, яйцата и бакпулвера.
Изчакваме около 10-ина минутки и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.