Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Днешната рецепта е за любимото печиво на всички у дома - питка с прясно мляко. Рецептата за тази питка е безценно наследство, което се надявам моите деца да съхранят, така както аз го съхраних”, пише ни Емилия Иванова.
ПРОДУКТИ
4 яйца
(1 жълтък се отде-
ля за намазване)
200 мл прясно мля-
ко
200 г кисело мляко
30 г прясна мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
4 с.л. олио
Брашно, колкото
поеме (около 1 кг)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме маята с топлото прясно мляко и 3-4 с.л. брашно и втасва. Замесваме отделно тестото с останалите продукти и към тях се добавя втасалата мая.
Оставяме готовото тесто да почива.
Оформяме го според желанието и фантазията и отново втасва.
Намазваме с разбит жълтък + 2 сл. прясно мляко и се пече на 170 °C за около 50 минути.