КОЙ ГОТВИ
“Здравейте! Предлагам ви рецепта за много вкусна закуска или десерт - истинско кулинарно бижу”, пише ни Марияна Бончева
ПРОДУКТИ
120 г брашно от нахут
60 г типово брашно
60 г брашно от лимец
2 яйца
1 щипка сол
1/2 ч. л. захар
1 щипка сода бикарбонат
200 мл кокосово, оризово или бадемово мляко
масло или олио за пържене,
няколко гроздчета червен касис
годжи бери
коняк или ликьор
конфитюр и ядки по избор
1 черен шоколад.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата, постепенно добавяме трите вида брашно, содата, солта и захарта. При непрекъснато бъркане разреждаме с мляко, колкото поеме, за да бъде тестото с консистенция малко по-рядка от боза.
Пържим палачинки от сместа. Изрязваме от палачинките с формички или с остър нож по няколко сърца с различна големина.
Поръсваме ги с коняк или ликьор и ги слепваме с конфитюр и плънка от годжи бери, касис и смлени ядки. Гарнираме с разтопения на водна баня шоколад и шоколадови сърца.
Покриваме с плодчета червен касис и малко настърган шоколад.