Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, изпращам ви рецепта за вкусна закуска за цяла фамилия”, пише ни Марияна Бончева
ПРОДУКТИ
За 10-12 палачинки:
5-6 яйца
400-500 г брашно
прясно мляко
(около 500 мл)
1 щипка сода
бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1-2 с. л. масло
мазнина за
пържене
мед и сладолед на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагаме в пресятото брашно содата, солта и ванилията. Постепенно добавяме разбитите яйца и разтопеното масло. На тънка струйка, за да не се образуват бучки, при непрекъснато разбъркване, доливаме прясното мляко до получаването на тесто, малко по-гъсто от боза.
Оставяме го да отлежи 20 минути. В намазнен с олио тиган пържим палачинките на слаб огън. Когато палачинката сама се отлепи от тигана по краищата и може лесно да се повдигне с лопатка, е готова за обръщане. Пържим и от другата страна. Повтаряме, докато свърши сместа.
Намазваме готовите палачинки с мед, завиваме ги на рула и гарнираме с топки сладолед по избор.