Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, предлагам ви една eлементарна, но много ефектна рецепта за приготвяне на картофи, подходящи за предястие или гарнитура. Според предпочитанията ви вместо риган може да сложите градинска чубрица или розмарин, както и да добавите между прорезите тънки резенчета чесън, парченца бекон или сушеница”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
5-6 картофа
50 г краве масло
зехтин
риган
червен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме картофите, обелваме ги и с помощта на остър нож правим прорези по тяхната дължина на разстояние 4-5 мм един от друг, без да ги срязваме до края. Може да се улесним, като използваме лъжица. Просто слагаме обеления картоф в нея и режем, докато острието докосне краищата на лъжицата.
Слагаме картофите в малка тава, застлана с хартия за печене.
Смесваме разтопеното масло с малко зехтин, наситнен риган, червен пипер и сол. С тази смес заливаме картофите. Хубаво е да се уверим, че е проникнала в прорезите.
Печем на 180 градуса, докато се образува златиста коричка.