Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Мила Нешева ни предлага рецепта за едни по-различни палачинки, приготвени с цвекло.
ПРОДУКТИ
2 яйца
150 мл прясно мляко
60-70 мл вода
брашно
щипка сол
1 глава цвекло
За плънката:
около 200 г крем-сирене
1-2 с. л. цедено кисело мляко или сметана
3-4 стръка зелен лук
копър, магданоз, черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в голяма купа яйцата, млякото и водата. Разбъркваме добре и след това добавяме брашно за палачинковото тесто.
Прибавяме цвеклото към сместа, което предварително сме настъргали на едро. Слагаме леко намаслен тиган на загрят котлон. С помощта на черпак оформяме палачинките и ги пържим от двете страни.
Объркваме крем- сиренето и цеденото мляко. Овкусяваме плънката с лука, копъра, магданоза и черния пипер.
Намазваме с нея охладените палачинки. Може да ги поднесем нарязани и украсени по желание.