Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, изпращам ви рецепта за много вкусно ястие, съобразено с периода на коледния пост, но достойно и за обредната трапеза на Бъдни вечер”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
300 г зеле
250 г печурки
1 глава лук
2 скилидки чесън
1-2 моркова
1 ч. ч. домати от консерва
4-5 с. л. олио
2 с. л. тъмен соев сос
30 мл бяло вино
копър, червен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука на тънки ивички. Запържваме го в сгорещеното олио. Добавяме към него наситнения чесън. След това слагаме и гъбите - обелени и нарязани на тънки филийки. Накрая добавяме морковите, които сме нярязали на колелца.
Прибавяме нарязаното на едро зеле и ситно нарязаните домати от консерва, но след като лукът, чесънът, гъбите и морковите са вече запържени.
Подправяме със сол и пипер, наливаме соевия сос и виното. Оставяме зелето с печурки на огъня, докато течността се изпари.
Сервираме ястието, поръсено със ситно нарязан копър.