Супа от печен пащърнак

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/5948128 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпращам ви нова рецепта за вкусна супа с печен пащърнак. Този зеленчук не е много популярен в нашата кухня, а освен че е вкусен, е богат на витамини и минерали”, пише ни Нели Цекова.

ПРОДУКТИ

600 г пащърнак, нарязан на кубчета

300 г моркови, нарязани на кръгчета

1 глава лук

150 г масло

скилидка чесън

джинджифил, куркума, кимион

зеленчуков бульон

сол, пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Загряваме фурната на 130 градуса. Слагаме лукa, пащърнака, морковите и чесъна на хартия за печене.

Поливаме ги с малко олио и ги пъхваме във фурната, докато пащърнакът омекне. В зависимост от това на колко ситно сте го нарязали печенето отнема около 30-40 минути.

Изсипваме зеленчуците в тенджера и ги заливаме със зеленчуковия бульон. Пасираме с блендер до получаване на хомогенна смес.

Разтопяваме маслото в друг съд. Добавяме към него нарязания на кръгчета джинджифил и разбъркваме за малко, за да отпуснат аромат. След това добавяме куркумата и кимиона. Изсипваме към зеленчуковата смес и бъркаме до пълното размесване. Подправяме със сол и пипер на вкус.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар