Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Иван Звездев ни предлага рецепта за антигрипна супа с чесън, която може да намерите и на неговия сайт www.zvezdev.com
ПРОДУКТИ
3 с.л. зехтин
6 скилидки чесън
2 с.л. бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
2 филии стар сух хляб
500 мл пилешки бульон
2 яйца
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме чесъна и го нарязваме на филийки. Затопляме зехтина и на слаб огън запържваме в него чесъна за около 20 секунди.
Нарязваме хляба на кубчета и го добавяме към чесъна, увеличаваме температурата и за около минута изчакваме кубчетата да се зачервят. Тогава поръсваме с червен пипер и след няколко секунди наливаме виното и бульона.
Добавяме 250 мл гореща вода и сол. Оставяме супата на умерен огън да се вари 10 минути.
Чукваме яйцата в купа и ги разбиваме леко. Сипваме ги в горещата супа през сито, за да станат на фитили, и хапваме с удоволствие.