Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Както знаете, червената леща увира много бързо и е богата на протеини и желязо. В нея се съдържат антиоксиданти, подобни на тези в чая и червеното вино”, пише ни Анатолий Попов.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. червена
леща
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1 картоф
1 зеленчуков
бульон
заквасена сметана
зехтин
магданоз
кимион
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме моркова, лука и картофа на дребно. След това ги задушаваме в зехтина.
Прибавяме към тях лещата и кимиона. Заливаме с вода и зеленчуков бульон. Течността трябва да покрие с няколко сантиметра лещата. Оставяме да ври на бавен огън.
Изчакваме лещата да омекне напълно и я пасираме до получаването на гладка смес. Добавяме още вода, ако искаме супата да не е толкова гъста.
Сервираме крем супата от червена леща поръсена със ситно нарязан магданоз и лъжица заквасена сметана.