Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Когато купувате броколи, те трябва да са с твърдо стебло и цветчета, с равномерен зелен цвят. Когато го варите, не е добре да е в мазнина, защото ще отнемете много от вкуса и витамините му. В тази супа ще го сварим единствено и само със сол”, пише ни Анатолий Попов.
ПРОДУКТИ
1 глава сурово броколи, 1 голям морков, 2 големи картофа, 4 скилидки чесън, 100 мл готварска сметана, 2 с.л. горчица, сол, черен пипер, арабски хляб
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накъсваме броколите на розички и ги слагаме заедно с обелените картофи, морков и скилидки чесън. Сваряваме ги в подсолена вода.
Отцеждаме зеленчуците и ги пасираме в блендер, като добавяме по малко от водата, в която сме ги варили, за да не стане прекалено гъста.
Смесваме готварската сметана и горчицата, за да получим сос. Връщаме супата в тенджерата и след като заври, добавяме при непрекъснато бъркане сместа от горчица и готварска сметана. Оставяме да къкри още 2 мин.
Сваляме супата от котлона и я сервираме, като поръсваме малко черен пипер и добавяме арабски хляб.