Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, тъй като стартира великденският пост, ви предлагам вкусни домашни бисквити без яйца и бяло брашно. Вместо краве масло може да използвате кокосово. Подходящи са както за закуска, така и за десерт”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. захар
1 ванилия
90 г краве или кокосово масло
1/2 ч.ч. типово брашно
1/2 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.л. бакпулвер
120 г фино смлени бланширани бадеми или бадемово брашно
2/3 к.ч. портокалов сок
1- 2 портокала
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в купа захарта с ванилията и леко размекнатото, а не разтопено масло. Пресяваме брашното от лимец и типовото брашно, в което сме сложили бакпулвера. Добавяме и смлените бадеми (бадемовото брашно) и разбъркваме всичко това с маслената смес.
Прибавяме портокаловия сок. Замесваме меко тесто и го оставяме за 1 час в хладилник.
Оформяме дебелички бисквити във формички за мъфини (или ги редим върху хартия за печене, на разстояние една от друга).
Слагаме отгоре с леко притискане тънки парченца портокал. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.