Гъста копривена чорба с нар

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6087228 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Здравейте, предлагам ви вкусна зелена чорбица с рубинени зрънца нар. Радва и окото, и небцето”, пише ни Мариана Бончева.

ПРОДУКТИ

500 г изчистена коприва (може замразена)

1 ч.ч. ориз

2 глави лук

1-2 червени чушки

1-2 моркова

3 с.л. брашно

олио, сол, червен и черен пипер, нар, пресен джоджен и лютива мента за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме копривата добре и я слагаме в тенджера със студена вода. Изчакваме, докато течността заври. Прибавяме едро нарязаните лук и чушки и настърганите моркови. Варим сместа на слаб огън.

Изчакваме лука да омекне и когато това стане, отстраняваме чорбата от котлона. Отцеждаме гъстата част и добавяме малко олио в нея. Намачкваме я добре с помощта на дървена лъжица и я връщаме обратно към изцедената течност. Слагаме тенджерата отново на котлона.

Добавяме измития ориз, щом чорбата кипне. Размиваме брашното в студена вода и на тънка струйка го изсипваме във врящата течност.

Овкусяваме със сол, червен и черен пипер и варим ястието до готовност. Поднасяме го, поръсено със зърна от нар и украсено със стръкче джоджен и лютива мента.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар