С шунка и кашкавал
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на адреси
[email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31
КОЙ ГОТВИ
Десислава Попова ни изпраща рецепта за вкусен печен ориз
ПРОДУКТИ
2 ч.ч. ориз
2 жълтъка
200 г кашкавал
200 г шунка
200 г сметана
1 връзка зелен лук
1 морков
сол и олио
индийско орехче
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме ориза в подсолена вода, в която сме добавили и малко олио.
Нарязваме на ситно зеления лук. След това настъргваме на ренде кашкавала, шунката и моркова. В отделна купа смесваме лука, сметаната и жълтъците. Подправяме ги със сол и индийско орехче.
Разстиламе половината от ориза в предварително намазнена тавичка. Върху него се разпределяме половината от приготвената вече смес с шунката и кашкавала. Отгоре слагаме останалия ориз. Завършваме ястието, като изливаме сметановата смес.
Настъргваме кашкавал. Поръсваме с пресен магданоз и запичаме ориза на фурна до готовност.