Бонбони от сурови ядки и сушени плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6121222 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Тези здравословни бонбони са моя импровизация. Не съдържат нито захар, нито подсладител, а да не говорим за брашно”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ

50 г орехови ядки

50 г кашу

50 г белен слънчоглед

50 г фурми

50 г червени боровинки

50 г сушени сливи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме ореховите ядки, кашуто, беления слънчоглед, фурмите, боровинките и сливите. Омесваме ги. От получената смес късаме парчета, които оформяме на топчета, големи колкото орех.

Притискаме ги хубаво, за да може съставките да се споят добре. Подреждаме получените бонбони на разстояние в чиния, застлана със стреч фолио. След това ги покриваме с него.

Оставяме ги за няколко часа в хладилник, за да се стегнат добре.

Изваждаме ги и всяка бонбонка завиваме в станиол или фолио за печене. Отново ги оставяме в хладилник за няколко часа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар