Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тези здравословни бонбони са моя импровизация. Не съдържат нито захар, нито подсладител, а да не говорим за брашно”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
50 г орехови ядки
50 г кашу
50 г белен слънчоглед
50 г фурми
50 г червени боровинки
50 г сушени сливи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме ореховите ядки, кашуто, беления слънчоглед, фурмите, боровинките и сливите. Омесваме ги. От получената смес късаме парчета, които оформяме на топчета, големи колкото орех.
Притискаме ги хубаво, за да може съставките да се споят добре. Подреждаме получените бонбони на разстояние в чиния, застлана със стреч фолио. След това ги покриваме с него.
Оставяме ги за няколко часа в хладилник, за да се стегнат добре.
Изваждаме ги и всяка бонбонка завиваме в станиол или фолио за печене. Отново ги оставяме в хладилник за няколко часа.