Гювече в хлебче

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6122339 www.24chasa.bg

Поръсено с чубрица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31

КОЙ ГОТВИ

„Предлагам нещо бързо и апетитно, което може да се яде и за закуска, и за обяд, и за вечеря”, пише ни Десислава Попова.

ПРОДУКТИ

За една порция:

1 хлебче, питка или земел
кубче масло
кубче сирене
резен домат
1 яйце
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Взимаме хлебчето, питката или земела. Разрязваме го на две половини с остър нож.

Издълбаваме вътрешността на долната му част, за да получим нещо като паничка от кората. В получената паничка слагаме малко кубчето масло, с което намазваме стените й. След това прибавяме сиренето, което предварително сме натрошили на малки парченца.

Слагаме в паничката и резен домат. Най-отгоре върху продуктите чукваме 1 яйце.

Поръсваме с чубрица. Накрая запичаме гювечето на фурна до готовност.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар