Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ароматът на лимон придава неустоима свежест. Идеален за моментите, в които ви се хапва нещо сладичко”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч кисело мляко
10 г бакпулвер
1 и 1/2 ч.ч. брашно
капсула лимонова есенция
За глазурата:
250 г крем сирене маскарпоне
3 равни с.л.
пудра захар
1 ч.л. настъргана лимонова кора
4 капки лимонова есенция
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме жълтъците със захарта и добавяме олиото до получаване на гладка смес. Сипваме млякото. Добавяме бакпулвера и лимоновата есенция. Разбъркваме и постепенно прибавяме брашното. Бъркаме, докато сместа стане хомогенна.
Застиламе правоъгълна тава с хартия за печене и изсипваме тестото за кейка. Печем в загрята на 180 градуса фурна около 35 мин.
Смесваме продуктите за глазурата в купичка и ги разбъркваме добре, но не прекалено, за да не се втечнят. Оставяме сместа на хладно.
Изчакваме готовия кейк да се охлади напълно в тавата. Изваждаме го и го намазваме с глазурата. Декорираме с лентички лимонова кора по желание.