Ако седмица след Великден ви втръсне от вкуса на козунака или пък той започне да изсъхва, можете с остатъците от него да сътворите нещо ново и още по-сладко. Ето няколко идеи.
Козуначено суфле
Продукти:
4 филии стар козунак
4 с.л. захар
2 бр. яйца
200 г цедено кисело мляко - за глазура (може и със заквасена сметана)
350 мл прясно мляко
шоколадови пръчици или парченца пресни плодове
Начин на приготвяне:
С миксер се разбиват млякото, яйцата и захарта. Нарязваме козунака на малки кубчета и ги прибавяме към млякото. Объркваме добре и слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като изстине, внимателно със шпатула отделяме десерта от стените на съда и го обръщаме върху чиния. Отгоре покриваме с дебел слой цедено кисело мляко и поръсваме с шоколадови пръчици или пресни плодове.
Останалите рецепти четете на mila.bg