Следвеликденски сладкиш от стари козунаци

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6177342 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Обикновено след великденските дни във всеки дом се прехвърлят парчета от различни козунаци, които вече са засъхнали и не са особено подходящи за консумация”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ

4-5 по-дебели филии козунак, 1 ч.ч. прясно мляко, 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 кофичка кисело мляко, 2 ванилии, 30 г краве масло, 50 г шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Намазваме дъното на правоъгълна тава обилно с маслото и нареждаме отгоре козуначените филии, които сме нарязали на по-едри парчета.

Поливаме ги с прясното мляко. В отделна купа разбиваме яйцата със захарта, след което към тях добавяме киселото мляко и ванилиите. Заливаме парчетата козунак с яйчената смес.

Печем сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до получаването на приятен загар. Изваждаме сладкиша и докато е още топъл, върху него настъргваме на едро шоколад.

Изчакваме да се поохлади. Разрязваме го на парчета и го сервираме за десерт. С този лесен десерт след Великден ще оползотворите останалите от празника козунаци.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята