Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Брауни е много вкусен, нежно полепващ по небцето класически американски сладкиш, който се радва на световна популярност и хиляди вариации за приготвянето му”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. брашно, 2 ч.ч. тъмнокафява захар, 3 яйца, 50 г натурално какао, 100 г пресни или замразени къпини, 1 бакпулвер, 2 ванилии, 200 г натурален шоколад, 250 г масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Разбиваме яйцата със захарта до получаването на пухкав крем.
Смесваме шоколадовата с яйчената смес и бъркаме до пълна хомогенност. Добавяме брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията. Отново разбъркваме, докато сухата смес се поеме изцяло от мократа.
Изсипваме внимателно сместа в правоъгълна или кръгла форма. Подреждаме плодовете по повърхността.
Печем браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 мин. За-по лесно изваждане на сладкиша, използвайте форма с ринг.