Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Всички обичаме палачинки. Този път реших да не ги правя за закуска, а за вечеря. Определено всички у дома бяха очаровани”, пише ни Анатолий Попов.
ПРОДУКТИ
250 г пилешко филе, 100 г бекон, 2 моркова, 1/2 глава червен лук, 200 г гъби, 1-2 скилидки чесън, черен пипер, суха мащерка, сол, зехтин, 50 г кашкавал, 50 г сирене; за палачинките: 4 яйца, 2 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно, 2 с.л. разтопено масло, сода, сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата, докато получим еднородна смес. Добавяме млякото и маслото. Смесваме брашното със содата и го прибавяме на малки порции, като бъркаме непрекъснато с тел. Накрая овкусяваме сместа със солта. Тя трябва да е с гъстотата на боза.
Изпичаме палачинките на слаб огън, като предварително намазваме тигана с масло. След като направим всички палачинки, ги оставяме да изстинат.
Нарязваме пилешкото и морковите на лентички, а лука, гъбите, чесъна и бекона на ситно. Загряваме зехтина и задушаваме първо морковите, след това чесъна и лука. Добавяме пилешкото и разбъркваме. Прибавяме бекона, гъбите и подправките. Оставяме за 15 минути ястието да се готви. Сваляме от котлона и чакаме да изстине.
Пълним с готовата смес палачинките и ги завиваме. Подреждаме ги в тавичка и отгоре поръсваме с настъргано сирене и кашкавал. Запичаме в предварително загрята на 220 градуса фурна до готовност.