Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Понеже сме в сезона на дивия чесън, ви предлагам едни много вкусни бисквити, приготвени с него”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 яйце, 50 г масло, 125 г извара, 200 г кашкавал, 150 мл прясно мляко, 250 г брашно, 1 бакпулвер, 2 щипки сол, 120 г листа от див чесън, 140 г крема сирене, белено конопено семе за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцето на пухкава пяна. Прибавяме към него размекнатото масло, изварата, настъргания кашкавал и прясното мляко.
Добавяме постепенно брашното, размесено с бакпулвера и солта. Накрая слагаме към сместа 2/3 от ситно нарязания див чесън.
Оформяме с намаслени ръце бисквити и ги редим в тава, покрита с намазнена пекарска хартия, на разстояние 2-3 см една от друга.
Поръсваме ги с конопено семе и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаването на златист цвят или около 20-25 минути. Разбиваме крем сиренето с останалия див чесън. С тази смес намазваме бисквитите и ги слепваме две по две.