Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви лесен за приготвяне десерт от панирани ананасови пръчици, които заради външния вид наричам фалшиви еклери”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно от лимец
2 ч. л. пудра захар
1 яйце
1 ч.ч. оризово-кокосова напитка (кокосово или бадемово мляко)
1 ананас
олио за пържене
50 г натурален шоколад
кокосови стърготини
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресяваме брашното, предварително смесено с пудрата захар. Прибавяме към него яйцето. На тънка струйка доливаме оризово-кокосовата напитка или бадемовото мляко. Разбъркваме, докато получим еднородна смес, и я оставяме да престои 15 минути. Измиваме ананаса и го разрязваме на две равни части. След това отделяме кората му. Отстраняваме твърдия кочан, който е в средата на месестата част. Останалия ананас нарязваме на равни по размер пръчици.
Потапяме всяка една от тях в сместа, така че да се покрие обилно. Загряваме в тиган олиото. Пържим ананасовите пръчици, докато добият златист цвят. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят от излишната мазнина върху кухненска хартия.
Гарнираме с разтопения на водна баня шоколад и поръсваме с кокосови стърготини.