Приготвени с брашно от елда
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
и [email protected].
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви лесна за приготвяне и вкусна пролетна рецепта за “Дрошави” мъфини с много гъби и див чесън”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
300-400 г кафяви печурки, 2-3 яйца, 2 с.л. краве масло, 150-200 г кисело мляко, 100 г кашкавал, 1-2 връзки див чесън, 1/2 ч.л. бакпулвер, пълнозърнесто брашно от елда колкото поеме, щипка захар, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отделяме пънчетата на гъбите, обелваме шапките им и ги слагаме в подсолена вода на котлон. Изчакваме да кипнат.
Разбиваме яйцата, като последователно добавяме размекнатото масло, млякото, настъргания кашкавал, нарязаните на кубчета гъби и ситно нарязания див чесън.
Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Прибавяме захарта, индийското орехче, черния пипер и солта. С получената смес напълваме формички за мъфини, предварително намаслени и набрашнени или застлани с хартиени кошнички.
Печем във фурна на 180 градуса 20-25 минути. Преди изваждане от формата изчакваме да се охладят, за да не се разпаднат.