Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Представям ви лесна, авторска рецепта за торта с бишкоти. Тя е свежа, лека и неустоимо вкусна”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
400 г италиански бишкоти, 200 мл прясно мляко, 2 с.л. захар, 500 г крем сирене маскарпоне, 200 мл сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 2 бр. зряло авокадо, 1 бр. лайм зелена сладкарска боя по желание, листа мента за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме месестата част на обеленото авокадо. Добавяме сока от половината лайм и настъргваме половината от кората му. Сипваме половината пудра захар и пасираме до получаването на гладък крем.
Разбиваме в купа сметаната и добавяме останалата пудра захар. Прибавяме на два пъти маскарпонето и крема от авокадо. Разбиваме, докато се получи еднородна смес. По желание може да добавим сладкарска боя (в този случай аз избрах зелена).
Поставяме сгънат ринг - 26 см в поднос. Отрязваме края на няколко бишкоти, така че да да не бъдат заоблени. Трябва да имат еднаква височина. Подреждаме ги с отрязаната част надолу по вътрешните стени на ринга.
Подслаждаме прясното мляко със захарта. Потапяме 1/3 от останалите бишкоти в млякото. Подреждаме ги на дъното на формата и ги покриваме с крем. Отново повтаряме, докато завършим с крем. Прибираме тортата на хладно за минимум 4 ч. Преди консумация настъргваме втората половина от кората на лайма и декорираме с мента.