
Много вкусна и засищаща супа за горещото време
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Не е точно класическата рецепта за борш, но е една много вкусна и засищаща супа особено ако я приготвите с пресни зеленчуци от градината”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
1 глава лук
1-2 моркова
1 чушка
1 малка тиквичка
1 малка глава червено цвекло
2-3 картофа
шепа грах
10 шушулки зелен боб
листа от целина, магданоз или пащърнак на вкус (по желание)
1 с.л. краве масло
1 чаша заквасена сметана или гъсто кисело мляко
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на дребни кубчета всички изброени зеленчуци. Сипваме в тиган с капак малко олио и задушаваме лука и морковите. Добавяме чушката и пащърнака.
Прибавяме и останалите зеленчуци. Доливаме необходимото количество вода, като спрямо предпочитанията си може да направим борша по-гъст или по-рядък.
Добавяме пресни и нетретирани листа от моркови, пащърнак или цвекло, ако разполагаме с такива. Оставяме борша да къкри на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. Тогавам прибавяме маслото.
Сервираме супата на порции, като всяка поръсваме със зелени подправки - целина или магданоз, и лъжица сметана или кисело мляко.