Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за разкошни сладки, достойни да украсят есенната трапеза”, пише ни Мариана Бончева.
ПРОДУКТИ
120 г масло, 150 г кафява захар, 3 яйца, 2 с.л. сок от грозде, брашно от лимец колкото поеме за получаването на рядко тесто – около 350 г, 1/4 ч.л. сода бикарбонат, 1/4 ч.л. бакпулвер, щипка сол, чепка бяло грозде, 1 натурален шоколад, 1 малка кутия маскарпоне, пудра захар на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме размекнатото на стайна температура масло до побеляване, като постепенно прибавяме захарта, яйцата и гроздовия сок. Накрая го разбъркваме с брашното, смесено със содата, бакпулвера и солта.
Покриваме сместа с фолио и я оставяме в хладилник за 1 час. Загребваме от нея с лъжица и оформяме неголеми топки. Слагаме ги в застлана с хартия за печене тава на разстояние една от друга. Приплескваме ги леко отгоре и им слагаме по едно гроздово зърно.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12 минути, за да останат меки отвътре. Изстиналите сладки гарнираме с разтопения на водна баня шоколад.
Слепваме сладките две по две, след като шоколадът стегне. Това става, като намазваме едната с маскарпонето, разбито с пудра захар и парченца грозде, обелено от ципата, и върху нея притиснем другата сладка..