Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Десислава Кръстева ни предлага рецепта за вкусни сладки, украсени с тиквени семки.
ПРОДУКТИ
1/2 ч.ч. сварена тиква
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разтопено масло на стайна температура (или маргарин, ако искате да са постни)
3 с.л. мед
3 с.л. кокосови стърготини
1 ч.л. сода
1 ч.л. канела
брашно до получаване на меко тесто
тиквени семки за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намачкваме обелената и сварена тиква. Чукваме към нея яйцето. Добавяме захарта, канелата, меда, кокосовите стърготини и содата.
Разбъркваме много добре сместа и прибавяме маслото. Постепенно добавяме брашното. Количеството му преценяваме на момента. Накрая трябва да получим меко тесто.
Оформяме от него топчета, които клъцваме с помощта на нож, за да придобият формата на тиква. Забождаме на върха на всяка меденка по една тиквена семка, която да наподобява дръжка.
Печем на умерена фурна. Меденките престояват в метална кутия поне ден, за да омекнат. Така че ги направете днес, за да са готови за утре.