Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за пъстърва с цитрусов аромат. Подходяща е за дните от коледния пост, през които се разрешава риба”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
2 почистени пъстърви, 1 добре узряло авокадо, 1 голям портокал, 1/2 лимон, брашно, олио, кориандър, мащерка, бял пипер и ситна морска сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме почистените риби и ги подправяме с морска сол, бял пипер, мащерка и кориандър. Поливаме ги отвътре и отвън със сока от половин портокал и ги оставяме за 20 минути да попият вкуса и аромата.
Овалваме рибите от двете страни с брашно и малко олио. Слагаме ги в загрята фурна на 180 градуса.
Измиваме авокадото, разрязваме го и внимателно отстраняваме костилката му. Нарязваме го на тънки лунички и го поръсваме с лимонов сок. Преди рибите да получат коричка, подпъхваме в тях резенчета портокал и ги връщаме да се запекат.
Поднасяме ги, гарнирани с парченцата авокадо. По желание може да си налеем и по чаша бяло вино.