Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Виолета Василева ни изпраща рецепта за една нестандартна баница, приготвена с плънка от кайма и кисело зеле.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница от 500 г.
1/2 кисела зелка
около 400 г кайма
1 стрък праз лук по желание
1 глава лук
черен, червен пипер, кимион и чубрица на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме на дребно киселото зеле и в малко мазнина подправено с черен и червен пипер го задушаваме до омекване. Размиваме каймата с малко студена вода или бира, за да не стане на големи късове, и заедно с нарязания на дребно лук и праз я запържваме, като непрекъснато бъркаме.
Добавяме малко чубрица и кимион. Пропускаме солта, защото объркваме много добре каймата с киселото зеле.
Разстиламе корите. Вземаме две и ги намазваме с олио. Слагаме от плънката в единия край и навиваме корите на руло. Така процедираме и с останалите до свършване на плънката.
Нареждаме ги в тава, предварително намазнена или покрита с хартия за печене. Намазваме баницата с олио и печем в затоплена фурна на 180 градуса, докато придобие златист цвят. Поднасяме я топла.