Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Януари е времето, в което влизаме отново във форма след празничните дни. Ако ви е скучно да хрупате вече ябълките, но толкова много ги обичате, имам идея за вас. Направете вкусна сурова супа, която ще ви стане любимата здравословна храна”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
2 средни зелени ябълки , 2-3 стръка селъри, 2/3 ч.ч. студена вода, сокът от 1/2 лимон, средата на 2 филии хляб, 30 г сурово слънчогледово семе, 1 1/2 с.л. зехтин, сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме ябълките от семките и дръжките им. Нарязваме ги на парчета. Същото правим и със стръковете целина - селъри.
Поставяме ги в блендер и натрошаваме вътре средата от двете филии. Добавяме лимоновия сок и водата. Подправяме със сол на вкус.
Включваме блендера и разбиваме, докато получим гладка смес. Ако ни се стори, че е прекалено гъста, може да добавим още малко вода и сол. Слагаме суровата супа в хладилник до момента на сервиране.
Поднасяме я на трапезата, като преди това добавяме зехтина и разбиваме отново в блендера. Накрая поръсваме със слънчогледовото семе.