Основни грешки в готвенето

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6687168 www.24chasa.bg

Случват се и на най-добрите. Понякога бързаме, друг път сме разсеяни, грешките са нещо нормално. Хубаво е обаче да не ги допускаме от незнание. Затова сме събрали за вас някои от най-често допусканите грешки по време на готвене и ви желаем безаварийно и безгрешно представяне в кухнята!

Започвате да готвите, преди да се е нагрял достатъчно тиганът. Ако мазнината не е достатъчно добре нагрята, след това по-голяма част от нея ще попие в продуктите и ястието ще стане по-мазно и по-тежко.

За да спестите време, готвите на по-силен огън, отколкото е указано в рецептата. Това не е добре, защото някои продукти, особено месни, изискват определено време топлинна обработка, за да станат сочни и вкусни, а форсирането на процеса може да ги провали тотално.

Най-често срещаната грешка е да не се опитва гозбата, докато се готви. А може да сте забравили да осолите или сте прекалили с някоя подправка и е необходимо да компенсирате силния вкус с нещо друго.

Месите твърде дълго тестото. Това не е добре, защото при продължително месене се активира глутенът и тестото става твърдо и еластично.

Варите пастата в прекалено малък съд и спагетите например стърчат над водата. С това рискувате част от ястието ви да хрупка доста неприятно.

Варите пастата прекалено дълго. Вече на всички ни е добре известно, че царете на пастата – италианците, препоръчват тя да се приготвя „ал денте“. Това означава, че макаронените изделия трябва да са една идея сурови.

Целия текст четете ТУК

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Зловещият бой между фенове на „Ботев“ (Пд) и „Локомотив“ (Пд) на 24 май сериозно разбуни духовете. Той е бил уговорен и се е провел близо до Асеновградско шосе. В кървавата битка са взели участие по 15 човека от агитка. Целият мач е продължил около минута и половина. Вече се появи и видео на уговорения бой в „Трафикнюз“

Последната ни двойка е от 1993 година, бели лешояди имаме около 100 Иво АНГЕЛОВ Зъл бракониерски изстрел прекъсна полета на черния лешояд Ултрон. Величествената птица беше убита, преди да навърши една година. Тя бе единствената по рода си у нас. Преди около половин век видът изчезва по нашите земи

Красотата изисква жертви. С това е наясно актрисата Ралица Паскалева, за чиято визия се грижи топгримьорът Цецо Андреев. За разкрасителните процедури актрисата, позната с ролята си като д-р Стилянова от сериала "Откраднат живот", се раздели със 100 лв., за които се разплати с Андреев. След като й положи макиажа