Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на виното и любовта ви предлагам страхотна идея за една по-различна вечеря за двама”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
2 бр. пилешки гърди
100 г спанак
5 с.л. краве масло
250 мл сухо бяло вино
2-3 скилидки чесън, нарязани на ситно
1/2 ч.л. пресен розмарин
1 ч.л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Подправяме пилешките гърди, като втриваме червения пипер равномерно навсякъде по тях. Добавяме черен пипер и сол на вкус.
Разтопяваме 1 с.л. от маслото в голям тиган на средно висока температура и добавяме месото. Печем за 3 минути и го обръщаме от другата страна, след което намаляваме огъня.
Готвим още 2-3 мин и добавяме останалото масло, чесъна и малко нарязан на ситно розмарин. Запържваме за 1-2 мин и наливаме виното.
Оставяме да къкри на слаб огън около 20 мин. Поливаме пилешкото месо от време на време с винения маслен сос. Прибавяме спанака и готвим до пълното му омекване. Преди да отстраним тигана от котлона, добавяме сол, ако е необходимо.