Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам бърз плодово-сметанов сладкиш, чиято форма кореспондира с месеца на любовта”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
200 г бишкоти савоярди, 250 г маскарпоне, 200 г прясна заквасена сметана с висока масленост, 3-4 мандарини, по 1 пакет крем пудинг аламинут с вкус на ванилия и с вкус на шоколад, 20 г черен шоколад, кокосови стърготини, какао и пудра захар на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме маскарпонето със сметаната, какаото и захарта, за да получим първия крем. За втория и третия разтваряме крем пудингите в чаша вряла вода или прясно мляко.
Нареждаме 1/3 от бишкотите във формата на сърце. Поръсваме ги с мандаринов сок и намазваме с половината от сметаново-какаовия крем.
Поръсваме с настърган шоколад и отгоре редим втори пласт бишкоти. Отново добавяме мандаринов сок, нанасяме сметаново-какаов крем и поръсваме с шоколад. Нареждаме трети пласт бишкоти.
Нанасяме върху тях разтворения крем пудинг ванилия, а отстрани – крема пудинг шоколад. Гарнираме с парченца мандарини и поръсваме с кокосови стърготини. Оставяме сладкиша в хладилник поне за 2 часа.