Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ако сте от хората, които искат да опитат нещо ново, полезно и бързо, то рецептата ще ви хареса много”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
4 бр. котлети от акула, сокът на 1/2 лимон, 2 с.л. зехтин, черен пипер и сол на вкус
За глазиране:
4 с.л. зехтин, 4 с.л. бяло вино, 3 с.л. майонеза, 1 ч.л. сушен девесил, 1 с.л. настъргана лимонова кора
За сервиране:
микс от италиански зелени салати, зехтин, сол, лимонова кора и резени лимони на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поръсваме котлетите със сол и черен пипер от двете страни. Заливаме ги с лимоновия сок. Запържваме ги за кратко - около 1-2 минути, от всяка страна в сгорещения зехтин.
Смесваме изброените за глазиране продукти в купичка и ги разбъркайте много добре.Изливаме половината смес в малка тавичка и слагаме отгоре рибата.
Намазваме отгоре котлетите с останалото количество. Запичаме ги в загрята фурна на 230 градуса за около 7 минути.
Настъргваме върху тях лимонова кора и ги сервираме, гарнирани със свежата салата (овкусена със зехтин, сол и резени лимони) и чаша бяло вино.