Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам една празнична рецепта за палачинки, които са любима закуска в много от българските домове”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
3-4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. прясно мляко
щипка сода
щипка сол
3 с.л. захар
1 с.л. качествено какао
краве масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата и захарта. Добавяме водата и млякото. Постепенно прибавяме брашното, като внимаваме да не се образуват бучки. Накрая слагаме содата и солта.
Отделяме 1 ч.ч. от сместа и в нея разтваряме какаото. Може да я налеем в пластмасова бутилка с биберон или да използваме голяма пластмасова спринцовка за еднократна употреба, за да ни е по-лесно да рисуваме.
Нагорещяваме тигана за палачинки, намазваме го с малко масло и наливаме от бялата смес. Започваме да рисуваме с кафявата. Когато палачинката е готова, я обръщаме и изпичаме за кратко и другата страна. Вариант е и първо да направим кафявата шарка и отгоре да залеем бялата смес. Може да нарисуваме каквото искаме, стига да работим бързо.
Гарнираме готовите палачинки според вкуса си - може с мед, сладко, сладолед или шоколад.