Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Много е вкусно и бързо се приготвя - трябва ви не повече от 1 час. Консумира се топло, за да не се стегне кашкавалът”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
За картофената кора:
3 средно големи картофа, 3 яйца, 200 мл готварска сметана, чесън на прах, черен пипер, сол на вкус
За пълнежа:
150 г кашкавал и 150 г бекон
малко олио за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме обелените картофи на едро ренде. Разбиваме яйцата и в тях наливаме сметаната. Добавяме солта, черния пипер и чесъна и разбъркваме сместа с настърганите картофи.
Изсипваме я в правоъгълна тава, която предварително сме покрили с хартия за печене, така че част от нея да излиза извън съда. Намазваме я с малко олио. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35 минути.
Изваждаме картофената кора и веднага върху нея разпределяме нарязаните на тънки плочки бекон и кашкавал. С помощта на хартията за печене навиваме на стегнато руло. Хартията не се изважда, но част от нея се прехвърля отгоре и по време печенето рулото не остава открито.
Връщаме тавата във фурната, която е все още на 200 градуса, и печем в продължение на 7-8 минути. Оставяме рулото леко да се охлади, за не е прекалено горещо. С сервираме го, нарязано на парчета.