Палачинки с горски плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6788525 www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Изпращам ви рецепта за едни цветни и красиви палачинки - здравословни са и са наслада не само за небцето, но и за душата”, пише ни Ваня Стоянова.

ПРОДУКТИ 

1 яйце, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. фини овесени ядки, 1 с.л. брашно от спелта, 10 г разтопено масло, 1 щипка кафява захар, 1 щипка сол, 3 с.л. замразени горски плодове - червени и сини боровинки, малини, къпини, кокосово масло, сладко за намазване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с помощта на пасатор яйцето, млякото, солта и захарта. След това прибавяме овесените ядки и брашното. Отново пасираме до получаването на хомогенна смес.

Добавяме горските плодове. Разбъркваме и тях с помощта на пасатора. Ако искаме да се усеща вкусът на малините, боровинките и къпините, прибавяме част от тях накрая, без да ги пасираме.

Слагаме накрая и малко масло. Благодарение на него палачинките няма да се късат, докато ги приготвяме. Печем ги в предварително намазнен с кокосово масло тиган. Имайте предвид, че сместа се получава малко по-гъста от тази за нормалните палачинки.

Намазваме ги със сладко по избор. Навиваме ги на руло и са готови за хапване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Група "Акага" може да е неразделна в музиката, но ремонта всеки си го прави сам. Топпапараците на "България Днес" изловиха тромпетиста на бандата Иво Казасов да обикаля из магазините за домашни потреби и ремонтни дейности заедно с половинката си. Въпреки че бе на пазар за освежаване на дома си, тромпетистът се бе барнал в типичния си рокерски стил

Д-р Петър Берон крачи умислен, а вятърът развява мъдрата му брада, видя "България Днес". Изтъкнатият учен се бе отправил към Природонаучния музей, чийто директор дълги години бе, стиснал здраво неизменната си чанта, пълна с трудове. Берон толкова много се бе вглъбил, най-вероятно в живота на буболечките, които са обект на изследванията му,

С веро и мастика са заличавали следите си обирджиите, ошушкали около половин милион от варненски офиси! За ударите са изправени пред Темида сочените за изпечени люлински касоразбивачи Петър Стоянов-Президента, Бисер Иванов, Бранимир Стоянов-Брано и Александър Василев - Саше Кюстендилеца и ортакът им от морската столица Боян Тодоров-Буйката,