Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на агнешкото и в очакване на Гергьовден изпращам бърза и лесна рецепта, подходяща за празничната трапеза. Любителите на по-пикантните вкусове може да използват лют червен пипер”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 агнешка плешка
картофи за гарнитура
олио за поръсване,
сол, черен и червен пипер на вкус
моркови и скилидки чесън за шпиковането
лозови листа или лапад по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме плешката. Осоляваме я на вкус и я подправяме с черен и червен пипер. Слагаме я в голяма тава и около нея разпределяме нарязаните и посолени картофи.
Сипваме малко вода. Отгоре поръсваме и с малко олио. По желание може да покрием агнешката плешка с листа от лапад или с лозови листа. Също така може да заменим олиото със съвсем тънък слой сланина.
Шпиковаме плешката, като с тънко ножче правим прорези в нея и вкарваме в тях парченца моркови и скилидки чесън.
Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.