Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви страхотна рецепта за много лесна шоколадова торта със сладко!”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
125 г масло на кубчета
100 г черен шоколад
2 яйца
350 г сладко от ябълки
150 г захар
150 г брашно с набухвател
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме фурната на 180 градуса. Покриваме с хартия за печене дъното и стените на форма за печене с падащо дъно. Намазваме я с масло. Отделяме в малка купичка 3 с.л. от сладкото. В средно голяма касерола начупваме шоколада на парчета и добавяме маслото. Слагаме я на слаб котлон, като бъркаме непрекъснато до пълното им разтапяне.
Отстраняваме я от огъня и добавяме захарта, по-голямото количество сладко и яйцата. Разбъркваме и прибавяме брашното на три части. Отново бъркаме, докато всичко се смеси добре.
Сипваме тестото във формата и заглаждаме отгоре. Печем блата за 40 мин. Важно е сместа в средата да е твърда. Вадим блата и го оставяме да се охлади за 10 мин. Изваждаме го от формата и го охлаждаме върху метална решетка.
Поставяме подходящ поднос отгоре и обръщаме съда с бързи движения. Отстраняваме хартията за печене. Загряваме заделеното сладко в микровълнова печка за няколко секунди, за да се разтопи. Глазираме тортата с него. Оставяме да се охлади и нарязваме на парчета.