Сервирано върху пюре от леща
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта за вкусна вечеря - свинско контрафиле на фурна с билково масло.
ПРОДУКТИ
За 4-5 порции:
600 г свинско контра филе
200 г червена леща
4-5 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
черен пипер, сол, кимион, куркума,индийско орехче на вкус
1 морков
50 г масло
олио
зелени подправки по избор - босилек,магданоз,див чесън,зелен лук
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Овкусяваме месото с черен пипер и сол на вкус. Наливаме в тавичка с малко мазнина и виното.Печем в нея контрафилето за около 30-40 мин под фолио на около 180 градуса.
Отстраняваме фолиото и го допичаме за още 10-15 мин. Времето може да бъде повече или по-малко в зависимост от дебелината на месото.
Сваряваме лещата заедно с чесъна и моркова. След това я подправяме със сол, куркума, индийско орехче и кимион и я пасираме. Може да оставим част от лещата непасирана или да получим идеално гладка смес.
Пасираме зелените подправки заедно с маслото.Сервираме изпеченото месо, нарязано на парчета върху пюрето от лещата, като поставяме върху всяко парче от билковото масло.