Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Днес представям една рецепта, която ще ни пренесе в някоя лятна вечер на брега на морето. Голяма част от мидите у нас се предлагат замразени, особено извън сезона им”, пише ни Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
500 г замразени миди
1 к.ч. доматена паста
350 г паста или спагети
пресен магданоз
маслини
2-3 ч.л. песто
5-6 скилидки чесън
1 к.ч. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Режем на ситно чесъна и го запържваме в тиган с малко олио. Добавяме към него мидите и наливаме бялото вино.
Размиваме доматената паста с малко вода в отделен съд и я добавяме към тигана с мидите. Прибавяме маслините и пестото.
Слагаме пастата в подсолена вода, за да се свари. Оставяме я къкри, докато доматеният сос се сгъсти. Подправяме го на вкус със сол и черен пипер.
Отцеждаме спагетите и ги добавяме към соса. Оставяме ги още за максимум 2-3 минути на котлона и отстраняваме. Сервираме пастата, като я поръсваме с нарязан на ситно магданоз.