Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на ягодите се насладете на този лесен и много вкусен десерт с любимите на всеки червени плодове”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
500 г ягоди
10 г ванилова захар
100 г студено масло на кубчета + малко за намасляване на формата
120 г брашно
100 г захар
40 г кокосови стърготини
ванилов сладолед по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме добре ягодите, почистваме ги от дръжките и ги разполовяваме. Поръсваме ги с ваниловата захар. Разпределяме ги в малки намаслени керамични купички или една по-голяма.
Смесваме брашното със студеното масло и захарта. Стриваме ги до получаване на маслени трохи. Прибавяме кокосовите стърготини и разбъркваме добре.
Поръсваме с получената кръмбъл смес ягодите. Печем десерта в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути или докато ягодовата смес започне да бълбука, а маслените трохи станат златисти.
Сервираме кръмбъла леко охладен с топка ванилов сладолед по желание.