Оранжев код за обилни валежи с гръмотевици за 9 области в страната, жълт - за 4

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6911877 www.24chasa.bg
Снимка: НИМХ

Обявен е оранжев код за обилни валежи с гръмотевици за 9 области от страната и жълт - за други четири, съобщиха от НИМХ към БАН.

За областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик е валиден оранжев код, а за Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян кодът е жълт.

В районите с оранжев код ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност и силни пориви на вятъра, на места ще има и градушки. Очакваните количества на валежите са около 30-50 л/ кв.м, в планинските райони и повече. 

За областите, в които е обявен жълт код, се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност, има условия за градушки. Очакваните количества на валежите са около 20-35 л/кв.м.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,