Лек и вкусен десерт
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“В сезона на този прекрасен плод няма нищо по-хубаво да си направим и един сладкиш, лек, лесен и вкусен!”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
2 яйца
1 ч.ч. захар
2-3 с.л. кисело мляко
500 г череши
1 пакет масло (125 г)
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа добре маслото със захарта. Прибавяме яйцата, киселото мляко и брашното, смесено с бакпулвера.
Разстиламе получената смес в намазнена тавичка или я покриваме с хартия за печене.
Нареждаме отгоре черешите, които предварително сме почистили от костилките.
Печем сладкиша в умерена фурна до готовност, проверяваме с дървен шиш. По желание го поръсваме с пудра захар.