Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви суперикономична рецепта за шоколадови кексчета - без млечни продукти, без яйца и с минимум количество захар”, пише ни Ради Бичева.
ПРОДУКТИ
1 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1/2 ч.ч. вода
3 с.л. олио
1 ч.л. сода за хляб погасена в малко оцет
1 капсула ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресяваме брашното и какаото. Смесваме ги в купа заедно със захарта. Добавяме водата, олиото и содата, погасена в малко оцет.
Разбъркваме с телена бъркалка, докато се получи тесто с консистенция на гъста сметана. Разпределяме го във формички за мъфини.
Пълним до 3/4 обема им - при печенето кексчетата се надуват. Печем на 180 градуса на горен реотан с вентилатор до суха клечка.
Охлаждаме върху решетка и поръсваме с пудра захар. За тези, които обичат сладкото - може да ги поднесете със сладко от горски ягоди.